Aktuális képek a templom építéséről

 

     

 

Beszámoló a gyülekezeti központunk építésének állásáról

Épül a templom, karanténban a gyülekezet

 Sok kérdést felvet napjaink pandémiás helyzete. Többek között ilyeneket hallani a testvérek szájából, és a belső hang is ez, ami bennem megszólal: Vajon a járványhelyzet okozta korlátozások szűnnek meg előbb, vagy a templomunk épül meg hamarabb, és a használatba vétel nem történhet meg, vagy csak korlátok között használhatjuk?

Sőt, még tovább megyek, mert az is felmerül, hogy az elmúlt időszak milyen nyomot hagy a gyülekezet életén, lesz-e jelentős csökkenés a közösség létszámában?
Megépül a szép új templom és lesznek-e fiatalok, meg idősebbek, akik megtöltik a teret?

Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok kavarognak a fejemben, amikor arról szeretnék beszámolni, hogy hol tart az építkezés 2020. év végéhez közeledve. Kérem, gondolkozzunk ezekről a kérdésekről, és hordozzuk imáinkban is a gyülekezetünk életét.

Mindenképpen örömteli, hogy a parókia épületét mindkét lelkészcsalád használatba tudta venni. Azzal együtt, hogy mind gyülekezetünk, mind lelkészeink örülhetnek az új és szép lakásoknak, az apróbb hiánypótlásokon túl még nekik el kell viselniük, hogy nagy volumenű építési területen helyezkedik el a parókia, ami az ezzel járó terhelésen túl a bejutást is megnehezíti az otthonukhoz. Kérjük, viseljék ezt türelemmel templomépítési célunk megvalósulása érdekében.

A központi épület előrehaladását nagyban befolyásolta az előző tájékoztatónkban ismertetett külső körülmények kezelése, beleértve a 73 sz. alatti szomszédainkkal a megállapodást az érintett bejáró út tekintetében.
A kivitelezővel folytatott egyeztetést követően abban állapodtunk meg, hogy az év hátralévő részében megépítik a főépületet teljes magasságában, így januárban csak a tetőfödémet kell beönteni és szerkezetkész az épület.  Sajnos ebből a készültségi fokozatból az is következik, hogy az épület teljes befejezése a megcélzott 2021-es év húsvétjára elképzelhetetlen. A kivitelezővel erről is tárgyalva olyan lehetőség alakult ki, hogy húsvétkor a templom épület-rész használható a gyülekezeti alkalmak megtartása céljából, míg a többi építési területként külön kerül kezelésre.

Visszatérve beszámolóm címére, azt kérem Urunktól, hogy a fizikai karantén minél előbb szűnjön meg, ezzel együtt a lelki bezárkózásból pedig szabaduljunk fel és épüljön, erősödjön a lelki templomunk!
Ezzel a reménységgel zárom a beszámolóm és egyben kívánok mindenkinek áldott karácsonyi ünnepet!

Budaörs, 2020. 12. 14.

Varga András
gondnok

 

A weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. Amennyiben folytatja a böngészést az oldalainkon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a cookie-k fogadása ellen.