• Ref_gyul_kep_kicsi.jpg - 87,39 kB
  • új templom

  • "Ezt mondta neki az ÚR: Meghallgattam imádságodat és könyörgésedet, amelyet elém tártál."
    (1Kir.9.3.)
  • Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!
    Luk. 17.13.
  • “Áll a Krisztus szent keresztje, elmúlás és rom felett. Krisztusban beteljesedve látom üdvösségemet.”
  • "Isten élő Lelke, jöjj, áldva szállj le rám, ..."
    463.ének, 1. vers

Betűméret változtatása

A- A A+

Presbiteri tisztújítás – 2017

Egyházunk 1996. évi I. törvénye, illetve annnak módosításai alapján ez év őszén presbiteri tisztújítás lesz gyülekezetünkben. A jelenlegi presbiterek és gondnok megbízatása december 31-én lejár.

Október 8-án a 10 órakor kezdődő istentisztelet után, a templomban tartandó közgyűlés keretében kerülnek megválasztásra a gyülekezet presbiterei, pótpresbiterei és gondnoka. Megbízatásuk időtartama egységesen 6 év. Választandó 8 presbiter, 2 pótpresbiter és 1 gondnok. A közgyűlés határozatképes, ha a választójoggal rendelkező egyháztagok közül legalább 21 fő jelen van. Amennyiben ez a közgyűlés nem határozatképes, 2017. október 22-re újabb választási közgyűlést hívunk össze, mely a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

A jelölőbizottság a következőket jelölte presbiteri tisztre: Adorjánné Mátyási Edit, Csete Gyula, Dankházi Zoltán, Dóczi Ferenc, Gál-Pál Sándor, Gligor Attila, György Attila, Halasi József, Rindt Ferenc, Szilágyi András, Tomos Emmi, Varga András

Gondnoki tisztségre jelölt: Varga András.

A jelölteket az október 1-i istentiszteleten mutatta be a jelölőbizottság.

A presbitereket és gondnokot egy szavazólapon választjuk, de az értékelés független. A szavazólapon kérjük, szíveskedjék azok neve mellé, a jelölőnégyzetbe X jelet tenni, akikre szavazni kíván. A szavazat érvénytelen, ha a lapot változtatás nélkül dobja be, ha az előre megadott mezőkön kívül ír a szavazólapra. A presbiterekre leadott szavazat akkor is érvénytelen, ha 8-nál több jelölt neve mellé tesz X jelet. Fontos tudni azt is, hogy gondnok csak az lehet, aki presbiteri megbízatást is kapott, így gondnokjelöltjét a presbiteri listán is jelölnie kell. A nyolc legtöbb szavazatot elnyert presbiterjelölt tölti be a presbiteri tisztséget, a soron következő kettő pedig a pótpresbiteri megbízatást.

A jelöltel bemutatkozása ITT érhető el. (Adatvédelmi okokból ezt csak regisztrált gyülekezeti tagjaink tudják megnyitni.)

 

Kedves Szülők!

 
Leendő első osztályos gyermeküket szeretettel várjuk a református hit- és erkölcstan órákon. Kérem, tekintsék meg bővebb tájékoztatónkat az alábbi Bemutató letöltésével. További kérdéseikkel a bemutatóban található elérhetőségeken kereshetnek.
 
 
 Bemutató - LINK
 
 
Áldást,békességet! 
 
 

 

Régebbi híreinket, eseményeinket és egyéb oldalakat a Hírarchívumban találhatnak.

A weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. Amennyiben folytatja a böngészést az oldalainkon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a cookie-k fogadása ellen.