Istentiszteleteinket bárki látogathatja. Mindenkit szeretettel fogadunk: azokat, akiket gyermekkorban megkereszteltek akár más felekezetnél, de nem gyakorolták eddig a hitüket, és azokat is, akik nem részesültek keresztségben. 

A templom fő bejárata a Clementis László utca és a Tavasz utca sarkán található ajtó, ez nagyobb látogottságú alkalmak idején van nyitva (például: vasárnap délelőtti istentisztelet). A hétközi alkalmakat és a gyerekórákat az alagsori gyülekezeti termekben tartjuk, ezek megközelíthetőek a templomon keresztül is, vagy a kert felöl (Clementis lászó utcai kapu, csengő a kapun belül).

A templom "L" alakú, mintegy 120 főt befogadó helyiség. Belépés után bárhová le lehet ülni, de ha valaki bizonytalan, nyugodtan kérdezze meg a már bent ülő gyülekezeti tagokat.

A református szertartás egyszerű és könnyen követhető. Az istentisztelet a lelkész bevonulásával kezdődik. Ekkor a hívek fölállnak és közösen elénekelnek a református énekeskönyvből egy éneket (zsoltárt vagy dicséretet). A kezdőének után ülve folytatjuk az éneklést. Ezután a lelkipásztor fölolvas egy bibliai idézetet és imádkozik. Újabb ének után egy másik szentírási szakasz és az igehirdetés következik. A prédikáció befejezetével a lelkész imádságot mond és a gyülekezet közösen imádkozza a Miatyánkat. Ezután a gyülekezet hírei (hirdetések) következnek, végül egy záróének és az áldás. Kifelé menet a kijáratnál levő perselybe dobott adományokkal lehet hozzájárulni a gyülekezet szüségleteihez. A lelkész mindenkivel kezet fog és elköszön a távozóktól.

Az istentisztelet előtt és után a reformátusok „Áldás, békesség!”-gel köszönnek egymásnak. Ha még szokatlan ez a köszönési forma, nyugodtan köszönjünk a napszaknak megfelelően.

Kisgyerekkel érdemes az alagsorban levő baba-mama szobát megkeresni ott kihangosítva lehet követni az istentiszteleti alkalmat.

WC/mosdó az alagsorban található. A templomból a a hosszú részen-oldalsó részen áthaladva jutunk a lépcsőházba, ott a kert felé kilépve lehet a lépcsőkön elérni az alagsori helyiségeket. Belépve az alagsorba, jobbra kell fordulni, ott pedig már látszanak az ismert ikonok. 

A weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. Amennyiben folytatja a böngészést az oldalainkon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a cookie-k fogadása ellen.