• Ref_gyul_kep_kicsi.jpg - 87,39 kB
 • új templom

 • "Ezt mondta neki az ÚR: Meghallgattam imádságodat és könyörgésedet, amelyet elém tártál."
  (1Kir.9.3.)
 • Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!
  Luk. 17.13.
 • “Áll a Krisztus szent keresztje, elmúlás és rom felett. Krisztusban beteljesedve látom üdvösségemet.”
 • "Isten élő Lelke, jöjj, áldva szállj le rám, ..."
  463.ének, 1. vers

Tájékoztató - Istentiszteletek újraindítása

Következő nyilvános istentiszteletünket augusztus 2-án, vasárnap délelőtt 10:00 órai kezdettel tartjuk a Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola  aulájában (cím: Budaörs, Esze Tamás u. 1., 2040).

Ez – reményeink szerint - átmeneti megoldás, az iskolával megbeszéltek alapján, a nyári hónapokban itt tartjuk istentiszteleteinket.

FONTOS:

 • A szájat és orrot is fedő arcmaszk használata továbbra is kötelező! Kérjük, mindenki így készüljön az alkalomra. Ha véletlenül nem hoztunk magunkkal maszkot, a segítők biztosítják azokat, az istentisztelet előtt.
 • Amikor helyet foglalunk, szigorúan be kell tartanunk a védőtávolságot. Figyeljünk azokra a testvérekre, akik ebben eligazítanak minket. (A védőtávolság az egy háztartásban élőkre nem érvényes.)
 • Kézfertőtlenítőt az aulába való belépéskor és távozáskor is használjunk. 
 • A kézfogást, ölelkezést, puszilkodást lehetőleg kerüljük ebben az időszakban.
 • Kérjük, mindenki saját énekeskönyvét hozza az istentiszteletre.
 • Idős testvéreink részére: jól gondolják meg a részvételt az istentiszteleten, mérlegeljenek minden körülmény figyelembevételével.
 • Az istentisztelettel párhuzamosan tartott gyermek-alkalmak elmaradnak, azonban a gyermekek felügyeletét külön helyiségben biztosítjuk.

A bibliaórákat a Farkasréti úti gyülekezeti ház udvarán tervezzük megtartani. Kérjük, aki ily módon részt kíván venni a bibliaórán, jelezze azt - saját elérhetőség megadásával - lelkészeink felé a lenti telefonszámon és emailcímen.

 

A helyszínt és időpontot érintő változásokat illetően, figyeljük a hirdetéseket, mert hírül fogunk adni minden új információt.

Kérjük, hogy imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, egészségügyi dolgozókért, felelős döntéshozókért.

Elérhetőségeink:
Telefon: +36 23 415 205 
lelkesz@refbudaors.hu

2041. Budaörs Pf. 24.


Budaörsi Református Egyházközség Vezetősége

Betűméret változtatása

A- A A+

PÜNKÖSDVÁRÓ IMÁDSÁGOS ESTÉK

„felfelé az alázat útján – lefelé az önteltség útján”

 HELY: Budaörsi Református Templom (Clementis utca 5.)

IDŐPONT: 2018. május 9-10-11-12-én, szerdától szombatig, minden este 18.30-kor

TÉMA: Az alázat

Az imádság egy olyan kapcsolatfelvétel Istennel, amely időt és energiát igényel.

Egy olyan lelkigyakorlatra, elcsendesedésre hívunk mindenkit, amelyet a mindennapjainkban is végezhetünk. A négy nap célja a személyes, imádságos elmélyedés.

Kit érdekelhet az imahét?

Bárkit, aki Istennel való kapcsolatát szeretné mélyíteni, aki szeretné a mindennapokban meghallani Isten hívását, aki vágyik arra, hogy imája jobban áthassa mindennapi életét.

Milyen az imahét felépítése?

Minden este egy imaösvényt járunk be együtt, amely közös, csendes imát jelent tárgyak-képek segítségül hívásával, amit egy rövid áhítat, bibliamagyarázat követ, melyet Fekete Ágnes, a hét vezetője tart.

Mit jelent az ima-kísérés?

Aki mind a négy estét oda tudja szánni, és még jobban szeretne elmélyedni az imádságban, az személyes lelki kísérést is kap. Az ebben résztvevők vállalják, hogy naponta kb. fél órát imádkoznak a Szentírással, és a nap folyamán egy előre megbeszélt időpontban reflektálnak imádságos tapasztalataikra.

Május 13-án, vasárnap az istentisztelet után kerül sor a közös záró alkalomra, melynek része lesz a visszatekintés, a hét néhány tapasztalatának megosztása, valamint az előre tekintés.

Aki a személyesen kísért imában szeretne részt venni, írjon a következő e- mail címre: fekete.agnes@t-online.hu.  Szeretettel várunk mindenkit!

Régebbi híreinket, eseményeinket és egyéb oldalakat a Hírarchívumban találhatnak.

A weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. Amennyiben folytatja a böngészést az oldalainkon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a cookie-k fogadása ellen.