• Ref_gyul_kep_kicsi.jpg - 87,39 kB
 • új templom

 • "Ezt mondta neki az ÚR: Meghallgattam imádságodat és könyörgésedet, amelyet elém tártál."
  (1Kir.9.3.)
 • Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!
  Luk. 17.13.
 • “Áll a Krisztus szent keresztje, elmúlás és rom felett. Krisztusban beteljesedve látom üdvösségemet.”
 • "Isten élő Lelke, jöjj, áldva szállj le rám, ..."
  463.ének, 1. vers

Tájékoztató - Istentiszteletek újraindítása

Következő nyilvános istentiszteletünket augusztus 9-én, vasárnap délelőtt 10:00 órai kezdettel tartjuk a Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola  aulájában (cím: Budaörs, Esze Tamás u. 1., 2040).

Ez – reményeink szerint - átmeneti megoldás, az iskolával megbeszéltek alapján, a nyári hónapokban itt tartjuk istentiszteleteinket.

FONTOS:

 • A szájat és orrot is fedő arcmaszk használata továbbra is kötelező! Kérjük, mindenki így készüljön az alkalomra. Ha véletlenül nem hoztunk magunkkal maszkot, a segítők biztosítják azokat, az istentisztelet előtt.
 • Amikor helyet foglalunk, szigorúan be kell tartanunk a védőtávolságot. Figyeljünk azokra a testvérekre, akik ebben eligazítanak minket. (A védőtávolság az egy háztartásban élőkre nem érvényes.)
 • Kézfertőtlenítőt az aulába való belépéskor és távozáskor is használjunk. 
 • A kézfogást, ölelkezést, puszilkodást lehetőleg kerüljük ebben az időszakban.
 • Kérjük, mindenki saját énekeskönyvét hozza az istentiszteletre.
 • Idős testvéreink részére: jól gondolják meg a részvételt az istentiszteleten, mérlegeljenek minden körülmény figyelembevételével.
 • Az istentisztelettel párhuzamosan tartott gyermek-alkalmak elmaradnak, azonban a gyermekek felügyeletét külön helyiségben biztosítjuk.

A bibliaórákat a Farkasréti úti gyülekezeti ház udvarán tervezzük megtartani. Kérjük, aki ily módon részt kíván venni a bibliaórán, jelezze azt - saját elérhetőség megadásával - lelkészeink felé a lenti telefonszámon és emailcímen.

 

A helyszínt és időpontot érintő változásokat illetően, figyeljük a hirdetéseket, mert hírül fogunk adni minden új információt.

Kérjük, hogy imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, egészségügyi dolgozókért, felelős döntéshozókért.

Elérhetőségeink:
Telefon: +36 23 415 205 
lelkesz@refbudaors.hu

2041. Budaörs Pf. 24.


Budaörsi Református Egyházközség Vezetősége

Betűméret változtatása

A- A A+

Idejében szólunk!

Április 20,21: eddig kell az iskolákban bejelenteni az elsősök szüleinek, hogy gyermekük hit- és erkölcstant kíván tanulni.

 

A másodikosoknak és idősebbeknek május 19. a határidő, ha változtatni akarnak. Nemcsak ezért szólunk idejében, hanem azért is, mert hittan tanulása nélkül a gyermek nem tud felkészülni az élet megpróbáltatásaira, kísértéseire és nem támad szívében hála Teremtője iránt, nem tudja Őt első helyre tenni, aki nemcsak életet adott neki, hanem utat is jelölt ki számára. Ez az út Jézus Krisztus követése és embertársai, családja, osztálytársai önzetlen szeretete.

Olyan időben szólunk, amikor gyermeke gondolkodása még alakítható a világ haszonelvűségének, önzésének és istentagadásának sokféle formája helyett a Szentírás tanítása, Isten és Jézus Krisztus parancsai és útmutatásai szerint. Ha a következő évben gyermeke kihagyja a hit- és erkölcstan tanulását, -ami állandó értékeket közvetít - bizonytalanná válik az erkölcs társadalmi normáinak megítélésében. Helyet kaphat lelkében az önmaga megvalósításának hiú elképzelése, amely mindent – embertársait is – alárendel saját érdekeinek.

A hittan arra is választ ad, hogy két évezred keresztyén Európájának történelmét Isten hogyan alakította mindannyiunk javára és okulására, bemutatja hitünk hőseinek életét, önfeláldozását. Segít megérteni évszázadok képzőművészetét, építészetét, verseket, amelyeken nem fog az idő.  Segít abban is, hogy helyesen ítéljük meg hatalmak helytelen törekvéseit, sokszor emberiség elleni bűneit.

A hittan szolidaritásra is nevel azok iránt, akik hitükért, vagy akár csak megélhetésükért szenvednek, és magukra hagyva, mások által kihasználva hányódnak a társadalomban. Nevel megértésre a szenvedők iránt, akik betegség vagy félelmek között küzködnek, és akiknek a gondozását pohár vízzel, falat kenyérrel, ruhával Krisztus reánk bízta.

Ha eddig gyermeke csak erkölcstant tanult, ideje átállítani élete váltóját abba az irányba, amely megtanít az élet igazi értelmére, az önzés és az érdek szempontjainak az elhagyására. Megtanulhatja a boldog családi élet titkát.

Ha eddig is hit- és erkölcstant tanult, ragaszkodjon továbbra is ehhez a tantárgyhoz, hogy társadalmunk komoly, másokért is élő tagjává válhasson. Isten adjon ehhez erőt és boldog felismerést gyermekének.

2017.04.05

A Budaörsi Református Gyülekezet Presbitériuma

Régebbi híreinket, eseményeinket és egyéb oldalakat a Hírarchívumban találhatnak.

A weboldalon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. Amennyiben folytatja a böngészést az oldalainkon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a cookie-k fogadása ellen.